Kamp Woensdag

12-07-2018 10:48

Na het vieren van Tims verjaardag, zijn we naar de IJzeren man gegaan om lekker te zwemmen! Toen we daar aankwamen zagen we een brief met “top secret” erop. Hierin stond dat de kinderen de afgelopen dagen hard hadden gewerkt en daarom wel wat ontspanning hebben verdiend.

De volgende opdracht is daarom niet te moeilijk gemaakt. We mogen lekker gaan zwemmen. “Maar in het zwembad ligt iets verstopt wat er niet thuis hoort, zoekt en gij zult vinden! De aanwijzing zal jullie verder helpen met het avontuur.”

Voor de lunch kwamen Bassie en Adriaan langs, de kinderen vertelden dat ze een brief gevonden hadden. Ze vroegen of we iets gezien hebben, de leiding zegt dat ze een verdacht pakketje hebben zien liggen. We gaan met z’n allen kijken, maar omdat Robin niet zo goed tegen water kan, blijft Robin bij onze tassen.

We vinden het pakketje, maar op dat moment zien we een vreemd figuur bij onze tassen met Robin weg rennen. We gaan er snel achteraan maar helaas is hij al weg.

Bassie is heel verdrietig en Adriaan troost hem, dan bedenkt Adriaan dat er camera’s hangen bij het zwembad. Bassie blijft verdrietig en mist Robin, hij krijgt van de kinderen een groepsknuffel. Hij gaat samen met Bassie naar het politiebureau om daar de beelden op te vragen. Wij gaan lunchen en verder met zwemmen.

Binnen bij de glijbaan hebben de leden (natuurlijk afgekeurd door de leiding :p ) een mega-opstopping veroorzaakt. De hele trap stond vol kinderen om in een lange slinger achter elkaar de glijbaan door te glijden. Hier kwamen ook veel andere badgasten toch maar eens even naar kijken. De badmeesters/juffen waren hier natuurlijk niet zo blij mee, maar door onze enthousiaste leden konden ze er gelukkig wel om lachen. 

Na wat stroomversnellingen en hoge golven besluiten we te gaan douchen.

We lopen terug naar de blokhut en daar staat de tafel friet al klaar, smullen maar.

Na het eten en corvee komen Bassie en Adriaan terug van het politiebureau en vertellen dat ze de handlanger van de Baron, Vlugge Japie op de beelden hadden gezien. Ze hebben aangifte gedaan en de politie gaat er werk van maken. Toen Bassie en Adriaan bij het politiebureau waren kregen ze ook een grote stapel brieven mee, deze waren voor de kinderen. Na het uitdelen van de brieven gaven alle kinderen Bassie een knuffel om hem te troosten. Na een groepsknuffel vertrokken Bassie en Adriaan weer naar hun slaapplek.

De jongsten gingen wassen, plassen en naar bed, de iets ouderen gingen een film kijken van Bassie en Adriaan. De oudsten gingen een avond spel doen: Who’s the dude, gevolgd door de barricadetocht.  

 

Morgen komen Bassie en Adriaan weer terug, wat we gaan doen is nog de vraag.

 

Doorzoek de website

Contact

Jong Nederland Heusden Vorstermansplein 10
5725 AM Asten-Heusden

SAVE THE DATE!!

FIËSTA - 14 en 15 oktober 2023

 

 

 SOCIAL MEDIA 

www.facebook.com/Jong-Nederland-Heusden

 

Tegenwoordig hebben we ook een Tiktok acount met Jong Nederland.

Hier onder een link om naar het acount te gaan.

 

JNHeusden (@jnheusden) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van JNHeusden