Kamp 2023

Ons volgende kamp is van 16 tot en met 22 juli
 
Ieder seizoen sluiten wij af met een spetterend kamp. Maar wat is kamp en wat houdt het nu precies in?
Als uw kind voor de eerste keer mee op kamp gaat, kan dat voor zowel het kind als de ouders heel spannend zijn. 
Daarom staat hieronder er wat meer informatie over.
 
Het kamp vormt het jaarlijks terugkerende hoogtepunt van een seizoen van Jong Nederland. Gedurende een week verblijven we in een blokhut in (Zuid-Oost) Brabant of Noord-Limburg. Zo waren we de afgelopen jaren te vinden in onder andere Neer, Venray en Diessen. 
Tijdens deze week komen alle spelpeilers van Jong Nederland aan bod. Dit zijn: creativiteit, sport, spel en buiten leven. Creativiteit komt naar voren door bijvoorbeeld knutselen en toneel. Sport en spel komt terug in verschillende grote en kleine spellen die al dan niet in wedstrijdvorm worden gespeeld. Bij buiten leven komen dingen als tochten en bosspellen aan bod. 

Ieder jaar heeft kamp een thema/ verhaal dat op zondag begint en op vrijdag avond eindigt. Voorbeelden van thema's van afgelopen jaren zijn Lucky Luke, Dagobert Duck, Kuifje, Robin Hood en Captain Jack.
Om ervoor te zorgen dat het kamp in teken staat van het thema zijn niet alleen de activiteiten op het thema gericht, maar ook de aankleding van de blokhut en het kampterrein. Ook zijn de leiding en de kinderen de eerste dag van het kamp verkleed voor het thema.
 
Praktische gang van zaken
Geruime tijd voor het kamp kan uw kind zich aanmelden op deze site, dit zal vermeld worden onder het kopje nieuws en daarin staat vermeld hoe u uw kind kunt aanmelden voor kamp. Dit kan tot een bepaalde tijd, zodat wij weten wie er allemaal mee gaan. 
Gaat uw kind mee op kamp, dan komt de eigen leiding ongeveer 1 à 2 weken voor het kamp het kampgeld ophalen. Daarbij brengt de eigen leiding dan de uitnodiging (deze is vaak in stijl van het kamp) met een routebeschrijving en een lijst met wat ze mee moeten nemen. Het bezoek wordt van te voren aangekondigd.
 
Het kamp 
Het kamp begint op zondag middag, u en uw kind worden dan in stijl verwelkomt op het kampterrein. De koffie en ranja staat klaar en u kunt samen met uw kind het terrein verkennen en samen de spullen en het bed klaarleggen. 
 
De kinderen slapen in grote tenten. Ook de leiding slaapt in tenten en de kookstaf slaapt in de blokhut. De leiding is altijd binnen handbereik. De kinderen liggen met hun eigen groep in een tent. De kinderen worden ingedeeld in groepen van alle leeftijden en deze groepen gelden voor de hele week. Veel activiteiten worden in deze groepen gedaan. 
 
Op vrijdagavond sluiten we het kamp vaak af met een sierlijk diner en een kampvuur. Op zaterdagochtend wordt alles weer ingepakt en kunnen de kinderen weer worden opgehaald. Dan is er een drukke, maar erg gezellige week ten einde. 
 
Tot zover de informatie over het kamp. Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd bij de leiding terecht of laat een berichtje achter via een e-mail of facebook.

Doorzoek de website

Contact

Jong Nederland Heusden Vorstermansplein 10
5725 AM Asten-Heusden

SAVE THE DATE!!

FIËSTA - 14 en 15 oktober 2023

 

 

 SOCIAL MEDIA 

www.facebook.com/Jong-Nederland-Heusden

 

Tegenwoordig hebben we ook een Tiktok acount met Jong Nederland.

Hier onder een link om naar het acount te gaan.

 

JNHeusden (@jnheusden) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van JNHeusden