Kamp Vrijdag

12-07-2019 21:38

Vanochtend was de snoepmachine gelukkig nog niet gestolen. Willy en Sjakie kwamen langs om het plan te bespreken dat we Johannes lokken met de machine zodat we hem te pakken kunnen krijgen. Terwijl Willy bij de kinderen blijft, gaat Sjakie de wacht houden bij de machine. Opeens komt Johannes tevoorschijn, maar helaas blijkt hij sterker te zijn dan Sjakie. Gelukkig is Sjakie slim genoeg om met snoepjes een spoor achter te laten zodat we hem kunnen vinden.

We volgen het spoor en komen uit bij Johannes en Sjakie. Johannes heeft Sjakie vastgebonden en hij heeft problemen om de machine aan de praat te krijgen. Als hij ons ziet waarschuwt hij ons om op een afstand te blijven, anders gaat Sjakie eraan. Hij laat Sjakie alleen gaan als hij de juiste code voor de machine krijgt. Willy besluit dat Sjakie belangrijker is dan zijn machine en geeft Johannes de code en de sleutel van de machine. Als Johannes uiteindelijk in de machine staat, gebeurt er iets vreemds. In plaats van snoepjes produceren, valt er ineens een slot op de machine en zit Johannes gevangen. Willy vertelt dat hij stiekem de verkeerde code heeft gegeven, waardoor de machine in een val/gevangenis is veranderd. De politie neemt Johannes mee, en gelukkig is alles goed afgelopen!

In de middag gaan de jongsten zwemmen en spelen bij Beringer Zand. De oudsten doen een soort barricadetocht in het centrum van Venray. Daarnaast hadden de oudsten een rodedraadspel over de hele dag met allerlei opdrachten, en er was een wedstrijd wie het gekste kapsel heeft.

’s Avonds komen Willy en Sjakie nog een laatste keer langs bij het kampvuur. Ze zijn helemaal gelukkig, want Johannes heeft al zijn misdaden bekend. Ook heeft Willy alle recepten teruggekregen. Om ons te bedanken, krijgen we allemaal een speciale chocoladereep, omdat ze superblij zijn dat deze leuke kinderen deze week meegeholpen hebben!

(Klik hier voor de foto's: www.jongnederlandheusden.nl/fotos/kamp-2019/kamp-vrijdag/ )

Doorzoek de website

Contact

Jong Nederland Heusden Vorstermansplein 10
5725 AM Asten-Heusden

SAVE THE DATE!!

FIËSTA - 14 en 15 oktober 2023

 

 

 SOCIAL MEDIA 

www.facebook.com/Jong-Nederland-Heusden

 

Tegenwoordig hebben we ook een Tiktok acount met Jong Nederland.

Hier onder een link om naar het acount te gaan.

 

JNHeusden (@jnheusden) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van JNHeusden