Kamp Donderdag

11-07-2019 22:14

Zoals beloofd komen deze ochtend Joep Atjoep en Harrie Beau langs zodat wij ze kunnen ondervragen. Om ze onder druk te zetten dreigt Willy ze groenten te voeren en hun tanden te poetsen, wat uiteindelijk ook nodig is om ze aan het praten te krijgen. Uiteindelijk biecht Joep op dat de derde medewerker, Johannes Coenradus Klene, wel heel erg geïnteresseerd was in het liedje en het zelf ook wilde leren. Dit klinkt wel heel verdacht. Harrie vertelt ons ook dat hij één keer bezig was met schoonmaken en ineens de kluis openging terwijl hij Johannes hoorde zingen. Hij heeft vlug de kluis weer dichtgedaan en is weggegaan. Dit heeft hij niet eerder durven vertellen aan Willy.

Het chocolade-kwartje is gevallen, Johannes móet wel de dader zijn die de recepten heeft gestolen. Hij was altijd al een stuk slimmer dan de anderen en was erg jaloers op het succes van Willy. Waarschijnlijk heeft hij Joep en Harrie misbruikt om zijn plan te laten slagen. Nu willen we erachter komen waar Johannes zich bevindt. Dit zal een stuk lastiger worden dan Joep en Harrie.

Ineens ziet iemand Johannes achter een hek staan terwijl hij ons aan het bespioneren is. Hij vlucht meteen weg. We besluiten een snoepmachine te bouwen die we uiteindelijk als val kunnen gebruiken. De machine wordt gebouwd en versierd door de kinderen. Na deze spectaculaire onthullingen hebben de kinderen levend bingo en het grote snoepsmokkelspel gedaan. In de middag hebben we met z’n allen het Zweeds Loopspel gedaan.

’s Avonds gaan Willy en Sjakie de machine testen en na veel special effects komt Willy eruit met ijsjes. Van een afstandje ziet Johannes dit gebeuren en wij vermoeden dat hij de machine wil stelen. We zetten de machine zo veilig mogelijk weg en hopen dat het morgen allemaal goed afloopt…

De jongsten hebben daarna nog even film gekeken en de oudsten hebben nog het ledematen-spel en een avondspel gedaan.

Tot morgen!

(Voor de foto's klik hier: www.jongnederlandheusden.nl/fotos/kamp-2019/kamp-donderdag/ )

Doorzoek de website

Contact

Jong Nederland Heusden Vorstermansplein 10
5725 AM Asten-Heusden

SAVE THE DATE!!

FIËSTA - 14 en 15 oktober 2023

 

 

 SOCIAL MEDIA 

www.facebook.com/Jong-Nederland-Heusden

 

Tegenwoordig hebben we ook een Tiktok acount met Jong Nederland.

Hier onder een link om naar het acount te gaan.

 

JNHeusden (@jnheusden) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van JNHeusden