Kamp 2015 dag 3

22-07-2015 02:12

Kamp dinzedag

 

Hallo lieve kijkbuiskindertjes en mama’s en papa’s.

 

Tijdens het ontbijt komt de dokter met zijn stagiair. Ze hebben met Hertog Jan overlegt en de plannen waren zeker goed maar ze willen het wel nog even uitwerken. Voor in de middag had hij een opdracht voor ons. Om de kroning officieel te maken, moeten tijdens de ceremonie diverse personen aanwezig zijn anders is deze niet geldig voor de wet. De personen die gevonden moesten worden (door middel van een vossenjacht) waren: Een rechter, een bisschop en een monnik. Deze personen komen echter niet zomaar opdagen, zij willen er wel iets voor terug hebben. Daarom zijn door het dorp heen verschillende spullen, voorwerpen en munten verstopt die de kinderen moeten zoeken en vervolgens aan de juiste persoon overhandigen. Als elke persoon genoeg heeft gekregen, zal hij/zij instemmen en aanwezig zijn bij de kroning om deze officieel te maken. Ook zijn er schavuiten in het dorp die de spullen proberen af te pakken. 

 

Maar we begonnen de dag met een knutselochtend. 

De jongste konden capen, geldbuidels en schilden maken. Ook konden zij zich uitleven om iets creatiefs te maken van speksteen. Nadat ze alles gehad hadden gingen zij nog Stef Stuntpiloot in het groot doen. 

De oudste kinderen gingen pionieren en bierkrat stapelen. 

Hier zijn mooie kunstwerken van gemaakt zoals een grote schommel, een terras en een soort van overkapping aan hun tent. 

 

Na de vossenjacht ’s middags hebben de kinderen vrije tijd gekregen op het veld. Dit werd door de leiding ingevuld door een buikschuifbaan en het zwembad. De kinders vermaakte zich allen prima, net als de leiding!

 

Wederom hadden we een heeeeeeeeeeeerlijk avondmaal gekregen van de kookstaf. Spaghetti en lasagne op de Waasjes wijze :)

Toen de kinderen en leiding gegeten hadden was het weer tijd voor de corvee. De afwas werd weer een bende met veel natgespoten kinders door de brandslang en er werden mooie dingen gemaakt bij de kampkrant. Ook werden de paardjes weer gevoerd. 

 

Toen alle corvee gedaan was hebben we nog een aantal spellen op het veld gedaan; hoogspringen, sinaasappelrace, boeklopen, beeldhouwer, piondraaien en meelvoetbal. 

Ook hier zijn mooie foto’s van gemaakt!

 

Het begon alweer te schemeren in Budel en dus was het tijd voor de jongste om te gaan wassen, plassen en te bed. De oudste gingen de bossen weer in voor een potje Kop van Medusa. 

De leiding die niet mee was met het avondspel hebben zich vermaakt met een spelletje Teken het maar. Wat hilarische tekeningen en huilende leiding van het lachen opleverde. 

De oudste konden na het avondspel ook gaan wassen plassen en te bed. Ze waren ontzettend druk toen ze naar bed moesten maar uiteindelijk gingen zij ook lekker slaapjes doen. 

 

Doeitjes en tot het volgende verhaal!

Doorzoek de website

Contact

Jong Nederland Heusden Vorstermansplein 10
5725 AM Asten-Heusden

SAVE THE DATE!!

FIËSTA - 14 en 15 oktober 2023

 

 

 SOCIAL MEDIA 

www.facebook.com/Jong-Nederland-Heusden

 

Tegenwoordig hebben we ook een Tiktok acount met Jong Nederland.

Hier onder een link om naar het acount te gaan.

 

JNHeusden (@jnheusden) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van JNHeusden