Kamp 2015 dag 2

21-07-2015 02:50
Kamp maandag
 
Hallo Lieve kijkbuiskindertjes en ouders
 
Maandag na het ontbijt zijn dokter Parcival en assistent Godfried langs gekomen. Zij kwamen vertellen dat we op zoek gaan naar het bosvolk. Omdat hun locatie geheim is, moeten we via spellen het vertrouwen winnen, tijdens deze spellen krijgen we puzzelstukken. De spellen bestonden uit: koekhappen, spijkerpoepen, spijkerbroekhangen, ranjapong en snoephappen met water en meel.
Toen we de puzzel compleet hadden, zagen we dat hier een spreuk op stond. 
De spreuk luidde: Wanneer gij mijn naam roept, wijs ik u de weg. Mijn naam Leopold Constantein Studanteg. 
Toen we dit voorlazen, kwam Leopold uit de struiken tevoorschijn, Leopold heeft ons de weg naar het bosvolk gewezen. 
Bij het bosvolk hebben we Hertog Jan gesproken.
Hertog Jan is blij dat we hem willen helpen, en we gaan een plan van aanpak maken om hem te helpen. 
Wij zijn daarna weer terug naar de blokhut gegaan om te gaan eten. 
Na het eten hebben we een discoparty gehad met bankpolonaise wat overging in stoelendans en een danswedstrijd. Deze werd gewonnen door Indy v/d Heuvel! Daarna zijn de jongsten gaan wassen, plassen en te bed gegaan en met de oudsten hebben we nog een avondspel gedaan, Levend Cluedo. Tijdens het spel blijkt één iemand van de leiding vermoord te zijn, wie, waar en waarmee is niet bekend. Dit gaan we uitzoeken. Verschillende leiding loopt door de bossen en vertelt tegen de leden zijn alibi en wie ze verdenken. De leden moeten zien uit te vogelen wie het dan gedaan kan hebben.
 
Het verhaal; LET OP: DIT VERHAAL IS FICTIEF!
Bert ligt dood onderaan het keukentrapje en is tussen 20.00u en 21.00u vermoord, blijkt uit autopsie. Om 20.00u is hij nog gezien door de kookstaf. Alleen de volgende JN leiding kunnen verdacht worden, want zij waren op de blokhut gebleven terwijl de rest in het dorp een spel waren doen: 
Piet P,
Ton L,
Ruud B,
Niels H,
Jan P,
Koen L,
Thijs vd V
 
Na de verdachten te hebben verhoord, bleek dat Jan P zich verveelde op de blokhut en toevallig een theelepeltje in zijn handen had. Door de verveling heeft hij het theelepeltje gebogen. Na dat te hebben gedaan verveelde hij zich weer. 
Bert kwam toevallig voorbijgelopen en zag Jan lopen. Hij groette Jan blij en ging erbij staan. Jan begon Bert te slaan met het kromme theelepeltje. Hij merkte dat hij dit leuk vond en ging hiermee door. Tot Bert niet meer blij was en niets meer zei, Bert was dood. 
Jan raakte in PANIEK! en legde Bert (nadat een graf graven met een theelepeltje geen succes bleek te zijn), naast het keukentrapje zodat het op een ongeluk leek.
 
Toen het mysterie opgelost was, konden ook de oudste leden wassen plassen en te bed, zodat ze dinsdag weer fris en fruitig zijn.
 
PS. Kijk voor de foto's op onze facebook pagina: www.facebook.com/jongnederland.heusden

Doorzoek de website

Contact

Jong Nederland Heusden Vorstermansplein 10
5725 AM Asten-Heusden

SAVE THE DATE!!

FIËSTA - 14 en 15 oktober 2023

 

 

 SOCIAL MEDIA 

www.facebook.com/Jong-Nederland-Heusden

 

Tegenwoordig hebben we ook een Tiktok acount met Jong Nederland.

Hier onder een link om naar het acount te gaan.

 

JNHeusden (@jnheusden) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van JNHeusden