Kamp 2015 dag 1

20-07-2015 00:54

Vandaag zijn de kindertjes opgewacht door dokter Parcival en zijn stagiair Goddfried op de blokhut in Budel, omdat Budel 150 jaar bestaat! Nadat we de ouders hebben uitgezwaaid, hebben Parcival en Goddfried de kampregels uitgelegd en is de klok verzet. De groepen van deze week zijn werden bekend gemaakt en koningin Wieckse de Witte stelde zichzelf voor. Nadat de koningin langs is geweest, hebben we een verkenningstocht gelopen waarna we de kinderen hebben gesplitst in de jongste en oudste kinderen. De jongste kinderen gingen levend stratego doen waarbij je afgetikt kon worden. De kinderen waren enthousiaster in elkaar aftikken dan in de vlag zoeken. Maar de vlag werd uiteindelijk gevonden! De oudste hebben zich vermaakt met een potje mattwister. 


Bij terugkomst bij de blokhut hebben de kinders hun lunchpakketje op mogen eten en kwam de dokter weer langs met zijn stagiair. Zij vertelden dat de oude koning Jan de eerste , vroeger op mysterieuze wijze is overleden en het volk denkt dat de koningin dit heeft gedaan. Toen de zoon van koning Jan de eerste en Wieckse de Witte, hertog Jan vragen begon te stellen over de dood van zijn vader heeft de koningin de opdracht gegeven om hertog Jan te executeren. Wat ze niet wist was dat de beul een oude vriend was van hertog Jan en hen heeft laten ontsnappen. Sindsdien woont hertog Jan bij het bosvolk in het bos. Het bosvolk zijn de volgelingen van koning Jan de eerste. Na het overlijden van de koning zijn zij vertrokken uit het dorp, omdat het nieuwe beleid van de koningin hun niet aanstond. Nu, tien jaar later en hertog Jan oud en wijs genoeg is, wil het bosvolk hem aan de macht hebben en ze hebben hierbij onze hulp hard nodig! Omdat JN  Heusden de beste, slimste en sterkste vereniging van Nederland en omstreken is, konden ze niemand beter bedenken om te vragen dan JN Heusden. Na dit verhaal zijn zij weer vertrokken en zijn we spelletjes gaan doen, omdat we natuurlijk ondanks dit alles ook gewoon een hele leuke week moeten hebben!

We hebben aan een kabelbaan gebungeld, lint gevolgd met een paal in de handen, speer werpen, kruiwagen race gehouden, kledingestafette gehad, paal gehangen en water gedragen. Nadat deze spellen waren gedaan, hebben de jongste kinders kat en muis gedaan en mattwister.  De oudste gingen levend mikado doen. Dit was allemaal erg leuk! 


De jongste waren moe en zijn gaan wassen, plassen en te bed. De oudste hebben een potje weerwolven gedaan, waarna hun een erg spannende spooktocht te wachten stond. Deze was die middag al voorbereid door de enthousiaste leidings en dit beloofde dus veel goeds en veel vieze onderbroeken van de schrik! 


De oudste zijn ook na de spooktocht gaan wassen, plassen en te bed gegaan. De leidings hebben nog even vergaderd en gezellig bij elkaar gezeten. Morgen wordt een nieuwe spannende en drukke dag voor zowel de kinders als de leidings.


Doeitjes en tot morgen!

Doorzoek de website

Contact

Jong Nederland Heusden Vorstermansplein 10
5725 AM Asten-Heusden

SAVE THE DATE!!

FIËSTA - 14 en 15 oktober 2023

 

 

 SOCIAL MEDIA 

www.facebook.com/Jong-Nederland-Heusden

 

Tegenwoordig hebben we ook een Tiktok acount met Jong Nederland.

Hier onder een link om naar het acount te gaan.

 

JNHeusden (@jnheusden) TikTok | Bekijk de nieuwste TikTok-video's van JNHeusden